F.A.Q. keuken wrappen & interieur wrappen

vragen & antwoorden over wrappen

We vertellen je graag meer over het wrappen van keukens, het interieur de wrapfolie en zaken als garantie. Op deze pagina hebben we vragen rondom wrappen voor je verzameld. Staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m ons gerust via het contactformulier onderaan de pagina.

KEUKEN WRAPPEN F.A.Q.

Dit hangt uiteraard van de keuken zelf af. De folie gaat onder normale omstandigheden wel 10 jaar mee. De folie is UV bestendig, kras en stootvast. Dus deze verkleurt niet en zal niet zomaar beschadigen. Wat niet betekent dat folie niet kan beschadigen. We kunnen beschadigde delen altijd herstellen. Er is net als bij bv. vloeren wel een mogelijkheid van minimale kleurverschillen tussen geproduceerde badges. We raden dan ook aan om voor één tot een aantal kastjes wrapfolie bij te kopen en op zolder te leggen. Bij de reservepakken laminaat bijvoorbeeld. Mocht er in de toekomst wat gebeuren, dan kunnen we het deurtje opnieuw wrappen zonder kleurverschillen.

Je kunt onze keukenwrapfolie schoonmaken met normale schoonmaakmiddelen, warm water en een schoonmaakdoek. Als je geen schuursponzen, bijtende middelen, zuren, chloor-, of bleekhoudende middelen gebruikt kun je de folie gewoon reinigen.

Als wij het doen komt de wrapfolie niet vanzelf los. Het is belangrijk dat de ondergrond voor het wrappen goed geprepareerd wordt en dat de wrapfolie zelf vakkundig aangebracht wordt. Dit is vooral van belang bij de hoeken, de zijkanten en bij paneeldeurtjes. Als wrapfolie loskomt ligt dit aan de kwaliteit van de folie zelf of aan verkeerde montage van de folie.

Goede wrapfolie kan tegen vocht en tegen hitte. Als je ‘over ons’ gelezen hebt is dat ook de reden dat wij niet vanaf het begin zijn gestart met keuken wrappen. Oudere wrapfolies waren hier namelijk niet goed tegen bestand. De wrapfolies die wij gebruiken wel.

Nee. Ook hier geldt weer dat luchtbellen ontstaan door gebruik van slechte folies en/of ondeskundige montage van folie. We geven daarom ook 2 jaar garantie op luchtbellen, mocht dit voorkomen dan hebben wij iets niet goed gedaan.

Nee, wrapfolie voor keukens en interieur is opgebouwd uit meerdere lagen. Over de printlaag ligt een beschermlaag. Deze laag is krasbestendig, stootbestendig en UV bestendig. Wat niet wil zeggen dat wrapfolie niet kan beschadigen. Net als schilderwerk of hout zelf kan ook wrapfolie schade oplopen. Het fijne aan wrapfolie is dat dit snel en goedkoop te herstellen is. Let op; ook hierbij raden we aan om een aantal meters extra af te nemen.

Ja, wij wrappen ook aanrechtbladen zolang deze nu ook glad zijn. We wrappen dus stenen aanrechtbladen, houten aanrechtbladen mits structuurloos en gefineerde aanrechtbladen.

Let op, net als bij gefineerde aanrechtbladen is het niet de bedoeling om met je mes rechtstreeks op de wrapfolie te gaan snijden. Gebruik hiervoor een snijplank. Zet ook geen hete voorwerpen op de folie zoals potten, pannen, theeglazen of ovenschalen. Gebruik hiervoor onderzetters. De folie zal anders beschadigen. Bij normaal gebruik kan een aanrechtblad gewrapt worden. Zoals bijvoorbeeld in houtlook, steensoorten zoals marmer en natuursteen of een mooie effen kleur. Kijk voor de wrapfolie kleuren op eens in onze kleurkaart of kleurenpagina’s

Bijna alles. Het spreekt voor zich dat we de pannen niet kunnen wrappen, maar bijvoorbeeld wel de koelkast, de magnetron, de afzuigkap, de achterwand of de plankjes. Dus kijk vooral lekker creatief naar je keuken. Als we denken dat het problemen geeft dan geven we dit vooraf altijd aan.

Wat je maar wilt. Ons assortiment bestaat uit meer dan 500 kleuren en designs. Kijk voor een overzicht naar onze kleurenkaart. Heb je iets gezien of in je hoofd wat er je niet bij ziet zitten? Vraag het ons gerust. Als we de kleur kunnen krijgen in een kwaliteitsfolie dan regelen we het voor je.

Als wij het doen niet. Verkleuring van wrapfolie gebeurt door invloed van UV licht. Daar zijn de folies die wij gebruiken tegen bestand. De kleur die je nu uitzoekt ziet er over 10 jaar dus nog steeds zo mooi uit.

Zolang het kastdeurtje glad is kunnen wij het wrappen. Deurtjes met structuur kunnen niet gewrapt worden. We hebben het dan over de structuur van het hout / dekmateriaal. Wanneer je er met je vingers overheen gaat, voelt het dan glad aan of voel je bijvoorbeeld de nerven van hout?

Paneeldeurtjes vergen wel meer werk dan gladde deurtjes dus de prijs van het wrappen komt hierdoor wat hoger uit. Wil je graag weten wat het je gaat kosten om jouw keuken te wrappen plaats dan vooral een vrijblijvende offerte aanvraag. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Nee, deurtjes die beschadigd zijn moeten eerst hersteld worden. We hebben het dan niet over een beschadiging die je alleen maar ziet, het gaat om een kras die je kunt voelen, deuken of bv stukjes die afgebroken zijn. Het herstellen van deurtjes kan bv met plamuur gedaan worden en waarna het goed glad geschuurd moet zijn.

Wij herstellen geen deurtjes dus dit moet vooraf gebeuren. Heb je een keukendeurtje waarvan de fineerlaag loslaat, dan kunnen we dit wel voor je herstellen. Reken hiervoor op zo’n € 75,- per paneel.

Je kunt hiervoor een aanvraag plaatsen bij onze offerte aanvraag.

Nee, onze wrappers wrappen enkel het aanrechtblad maar kitten deze niet af. Kitten is echt een vak om het goed te doen. Het risico dat er iets mis gaat met het kitten of mogelijke schades achteraf willen wij voorkomen. Indien gewenst kunnen we (tegen meerkosten) wel een gespecialiseerd kitbedrijf aansturen die het aanrechtblad na het wrappen af komt kitten.

Ja dat kan mits ze dezelfde maat hebben als de bestaande handgrepen. De handgrepen schroeven we er toch af bij het wrappen. Of we die terugschroeven of nieuwe grepen maakt voor ons dus niets uit. Let wel op; het is aan jou om te zorgen de nieuwe grepen exact dezelfde boormaat hebben. We boren geen nieuwe schroefgaten.

Ja dat kan. En wel zonder lijmresten of beschadigingen aan de ondergrond. Dat maakt wrappen bijvoorbeeld ook geschikt voor huurwoningen die in oude staat moeten worden opgeleverd. Let wel op; de wrapfolie zit er zeer stevig op. Het is geen plastic zakje dat je zo even af trekt. Je bent echt wel even bezig om het eraf te krijgen.

Dit kun je zeker gehoord hebben. Als je de over ons pagina gelezen hebt is dat ook de hele reden dat wij dit in het verleden niet aan wilde bieden. De verhalen van wrap die loslaat of luchtbubbels kloppen helemaal. Jammer is dat hier niet bij wordt verteld dat het om slechte kwaliteit wrapfolies gaat en folies die niet goed zijn aangebracht.

Maar dat vergelijk is hetzelfde als wanneer iemand die het niet zo precies is vette keukenkastjes schildert met de goedkoopste lak en een muurverfroller. Dat zal niet mooi zijn en niet mooi blijven.

Het is niet zo dat schilderen dan ineens slecht is. De kennis van het materiaal, de voorbereiding, de manier van aanbrengen en de kwaliteit van het gebruikte materiaal tellen allemaal mee voor het eindresultaat.

Dat kunnen we je precies vertellen via een vrijblijvende offerte. We bekijken je keuken en waar we rekening mee moeten houden, het soort kastjes en het aantal kastjes. We rekenen dan graag voor je uit hoeveel materiaal en arbeid het wrappen van jouw keuken gaat kosten. Een algemene prijs voor een ‘kleine keuken’ of ‘grote keuken’ kunnen we niet geven. Het wrappen van een keuken is altijd maatwerk.

INTERIEUR WRAPPEN F.A.Q.

Wrappen is het bedekken of inpakken van een object met speciale wrapfolie waardoor deze een geheel nieuwe uitstraling krijgt.

Ja dit kan, maar wij doen dit niet.
Het wrappen van muren is een specialisme op zich. Achterwanden in keukens kunnen we wel wrappen. Dit wordt altijd per project beoordeeld.
Stenen muren, houten wanden en gipsplaat wanden kunnen allemaal gewrapt worden mits ze glad zijn. Er bestaat zelfs folie voor oneffen stenen muren.

Kunststof kozijnen, stalen kozijnen en houten kozijnen zonder beschadigingen kunnen perfect gewrapt worden. Het geeft je tot wel 10 jaar plezier zonder verkleuringen. De wrap is helemaal egaal, dus geen verfstrepen en een superstrak eindresultaat. Je kiest zelf de kleur en of deze mat of glanzend moet zijn.

Ja, als het hout glad is kunnen we het wrappen. Hout met een structuur kan niet gewrapt worden. Onbehandeld hout moet eerst behandeld worden. Dus ondanks dat de wrapfolie geen lijmresten achter laat als je het er ooit af wilt halen zal er wel een primer op onbehandeld hout aangebracht worden.

Ja, dit geeft een superstrak resultaat. Zoals bij alle objecten moet de deur wel glad zijn en voorbehandeld zijn. Een geverfde deur is een perfecte onderlaag, een deur in grondverf kan ook. Onbehandelde houten deuren moeten eerst voorzien worden van een primer voordat we deze kunnen wrappen. Deze brengen wij aan.

Het is wel belangrijk dat de deur vrij in het kozijn hangt. Als deze ergens aanloopt zal dit de wrapfolie beschadigen doordat deze steeds langs het kozijn schuurt.

Qua interieur kun je bijna alles wrappen. Dus kijk vooral creatief naar je huidige inrichting. Als het glad is, kunnen wij het wrappen.

Voorbeelden zijn:

 • Kozijnen
 • Deuren
 • Plinten
 • Bar
 • Barkrukken
 • Prullenbakken
 • Kasten
 • Kastdeurtjes
 • Wandlampen
 • Plafondlampen
 • TV meubels
 • Bijzettafels
 • Salontafels
 • Bloempotten
 • Deurgrepen
 • Decoratieve objecten
 • Stoelen
 • Stoelpoten
 • Tafelpoten
 • Bureaubladen
 • Wandschakelaars
 • Trapboom
 • Kapstok
 • WC pot
 • Drukknop spoelbak
 • Wandplanken
 • Ikea kasten
 • Klokken
 • Apparatuur

Wat je maar wilt. Ons assortiment bestaat uit meer dan 500 kleuren en designs. Kijk voor een overzicht naar onze kleurenkaart.

Heb je iets gezien of in je hoofd wat er je niet bij ziet zitten? Vraag het ons gerust. Als we de kleur kunnen krijgen in een kwaliteitsfolie dan regelen we het voor je.

Nee, interieurwrapfolie is opgebouwd uit meerdere lagen. Over de printlaag ligt een beschermlaag. Deze laag is krasvast, stootvast en UV bestendig. Wrapfolie kan ondanks deze bescherming alsnog wel beschadigen. Net als schilderwerk of hout zelf kan ook wrapfolie schade oplopen. Het fijne aan interieurwrapfolie is dat dit snel en goedkoop te herstellen is. We raden hierbij wel aan om extra wrapfolie af te nemen zodat je in de toekomst geen kleurverschillen krijgt doordat het uit een nieuwe badge komt.

Het hang van de folie af. De folie die wij gebruiken is van hoge kwaliteit. Deze heeft een beschermlaag die UV bestendig is. Daarom verkleurt onze folie ook niet. De kleur die je nu uitzoekt ziet er over 10 jaar dus nog steeds zo mooi uit.

Ja, zonder lijmresten achter te laten of beschadigingen aan de ondergrond. Dat maakt wrappen bijvoorbeeld ook geschikt voor huurwoningen die in oude staat moeten worden opgeleverd. Let wel op; interieurwrapfolie zit er zeer stevig op. Je bent echt wel even bezig om het eraf te krijgen.

Nee, beschadigingen aan kozijnen moeten eerst hersteld worden voordat wij deze wrappen. We hebben het dan niet over een beschadiging die je alleen maar ziet, het gaat om een kras die je kunt voelen, deuken of bv stukjes die afgebroken zijn. Het herstellen van kozijnen kan bv met plamuur gedaan worden, waarna het goed glad geschuurd moet worden.

Dat kunnen we je precies vertellen via een vrijblijvende offerte. We rekenen dan graag voor je uit hoeveel materiaal en arbeid het wrappen van je interieur of meubels gaat kosten. Wrappen van het interieur is altijd maatwerk dus we hebben geen algemene prijzen.

Je kunt onze interieur wrapfolie schoonmaken met normale schoonmaakmiddelen, warm water en een schoonmaakdoek. Als je geen schuursponzen, bijtende middelen, zuren, chloor-, of bleekhoudende middelen gebruikt kun je de folie gewoon reinigen.

Over het wrappen F.A.Q.

Dat hangt volledig van het project af. Sommige keukens zijn in één dag klaar sommige keukens duren wel drie dagen. Datzelfde geldt voor het interieur.

Je krijgt van ons een heldere offerte voorafgaand aan het werk, daarin geven we ook aan hoelang we verwachten bezig te zijn. Onze instelling is dat we liever iets langer bezig zijn maar dan ook voor jaren goed dan half werk met een minder goed eindresultaat.

Op een valse noot van één van onze wrapspecialisten na hoef je geen zorgen te maken over herrie of stof. Wrappen is een redelijk stil proces. Wat wel wat geluid maakt zijn onze speciale Föhns. Maar ook deze zijn redelijk stil. Wrappen is ook een stofvrij proces. Dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Als we klaar zijn ruimen we alles netjes op en nemen we alle rommel mee. Dus we laten je achter met een mooier huis dan toen we kwamen.

Ja, we wrappen keukens en interieurs door heel Nederland.

Ondanks dat we kastjes of interieurdelen zelf ook nog reinigen met speciale reinigers is het natuurlijk wel fijn om niet in een keuken terecht te komen die al maanden geen schoonmaakdoekje gezien heeft. Om dit allemaal te reinigen zijn we onnodig lang bezig wat we in dat geval ook door moeten berekenen. Dus de voorbereiding bestaat uit het opruimen van de werkruimte en poetsen van de kastjes of de interieurdelen die we gaan wrappen.

 • Wrappen geeft snel resultaat. In één tot twee dagen is het klaar.
 • Wrappen is goedkoper dan vervangen of spuitwerk.
 • Wrappen geeft geen stof of rommel.
 • Er hoeft niet verbouwd te worden.
 • Wrapfolie gaat tot wel 10 jaar mee.
 • Wrapfolie is weer te verwijderen en laat daarbij geen lijmresten achter.

GARANTIE

Zeker, we geven 2 jaar op zowel de folie als ons werk. In de volgende punten lichten we dat graag nog toe.

Als de folie loslaat komen we dit voor je repareren en stellen mogelijk een onderzoek in bij de leverancier. Dit is namelijk uitzonderlijk. We geven dan ook 2 jaar garantie op loslaten van de folie.

Luchtbellen vallen ook onder garantie. Als dit voorkomt is er iets niet goed gegaan bij de montage van de folie. Onze focus ligt op de kwaliteit van ons werk. Dit komen we dus zonder kosten oplossen. We geven 2 jaar garantie op luchtbellen.

Als de folie verkleurd komen we dit voor je repareren en stellen mogelijk een onderzoek in bij de leverancier. Dit is namelijk uitzonderlijk. We geven dan ook 2 jaar garantie op verkleuren van de folie.

Klanttevredenheid en kwaliteit staan bij ons op een voetstuk. Door goed werk, hoge service en kwaliteit van gebruikte materialen willen we onze klanten echt iets moois geven. Als er zich problemen voordoen stellen we ons dan ook coulant op. Het komt bijna nooit voor, dus als het voorkomt willen we het graag goed oplossen. 

Je kunt ons bij problemen met de wrap bellen, mailen of gebruik maken van onderstaand contactformulier.

Contact opnemen

Heb je vragen rondom wrappen van je keuken of je interieur? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team helpt je graag verder.

Prijs aanvragen

Wil je graag een offerte / prijs aanvragen? Gebruik dan onze offerte aanvraag. Wegens ons werkproces kunnen we aanvragen die niet via de offerte aanvraag worden gedaan niet meer behandelen.

Je kunt je aanvraag met foto’s ook via Whatsapp sturen.

Keukenkast-wrappen.nl
T: 085 401 31 61
M: info@keukenkast-wrappen.nl